Interkulturell kompetens

Kunskap och erfarenhet av omvärldens kulturer

Samlad förståelse från djupet i kulturer

Interkulturell kompetens är något vi kan utveckla, det är mer en strävan och inget där man ska anse sig vara fulländad. Kompetensen i den interkulturella relationen skapar perspektiv i livet. När vi blir stöpt i en kultur är det inte alltid så lätt att förstå varför vissa kulturer fungerar på ett annat sätt.

I ett mer världsligt samarbete och mångkulturellt samhälle är det inte självklart hur kulturer fungerar. När kulturkrock uppstår är den interkulturella kompetens viktig.

Dialogen, kroppsspråket, seder och synsätt är annorlunda i varje land. En känsla av att närma sig detta är en fantastisk kompetens.
Sammanfattat

Interkulturell kompetens

Inter i interkultuell är ett annat ord för relation mellan. Det är alltså kompetensen av uttryck och sammanhang mellan relationer i kulturen.

Kurser, föreläsningar & coachning

Vi hjälper personal, företag och organisationer att bli mer kompetent inom den interkulturella aspekten. 

Det är allt ifrån kurser, föreläsningar eller coachning av personer som behöver det lilla extra inför en omställning.

Med vårt unika koncept som kombinerar både föreläsare med insikt i både Sverige och det land utbildningen rör, ges en djupare förståelse för de frågor som kan vara av vikt att känna till vid närmare affärsrelaterade kontakter.
Vi anpassar oss

Behoven är olika och vi justerar efter ditt behov

Kontakta oss

Interkulturell kompetens till förfogande

Står du inför kulturella utmaningar? Ta hjälp av vår kompetens och våra konsulter. De kan lotsa, förklara och utbilda på ett djupare plan, med både praktiska exempel och teori.

Interkulturell kompetens är något vi förvärvar över tid, det kommer från livets händelser, upplevelser och berättelser från människor. 

När vi delar förståelsen och dessa historier skapar vi bättre förutsättningar, för ett bättre samhälle.

DC Consulting

Kommunikation är vägen framåt! Vi hjälper företag & organisationer med interkulturell kompetens, utbildning och kulturell förståelse.
DC Consulting, Storgatan 19B, 891 34 Örnsköldsvik, +46 (0)70 263 00 04
closebars
sv_SESvenska
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram