Interkulturell kommunikation

Så ser människor på livet

Förstå och förvalta det interkulturella samtalet

Interkulturell kommunikation är inte ord som vi använder ofta och i vardagliga sammanhang. Däremot har det börjat få fotfäste hur viktigt det är betrakta och lära sig mer om för att undvika hinder, eller skapa en mer medveten omgivning i de kulturella mönster som finns idag.

När samhället, världen och samarbeten blir mer internationell och mångkulturell är det inte självklart hur våra kulturer fungerar ihop. Kulturkrock är inte ovanligt och hur överlappningen mellan våra olika kulturer fungera är inte så enkelt att förstå.

Interkulturell kommunikation handlar lika mycket om dialogen mellan människor som kroppsspråk och uttryck i text eller bild. 
Sammanfattat

Interkulturell kommunikation

Inter i interkultuell är ett ord för relationer mellan. Det är alltså förståelsen av uttryck och sammanhang i relationer mellan kulturer.

Interkulturell utbildning

En del av vårt utbud inom interkulturell kommunikation är utbildningar och analyser. Företag och organisationer som verkar i utlandet eller har utländska medarbetare förstår vikten av kulturförståelse. En utbildning hos oss brukar innebära:

  • bättre insikt i kulturella likheter och olikheter
  • en bättre grund för Ert företagande och samtidigt en större förståelse för olika kulturer
  • en ökad medvetenhet och förståelse för kulturens betydelse vid internationella affärer
  • verktyg för att effektivisera Er kommunikation med personer från andra länder och andra kulturer

Interkulturella föreläsningar

Våra föreläsningar inom interkulturell kommunikation har unika koncept med en kombination av föreläsare med insikt i både Sverige och det land föreläsningen rör. Det ger en djupare förståelse för de frågor som kan vara av vikt att känna till vid närmare affärsrelaterade kontakter.

Du får ett helt annat djup från föreläsare som kommer från landet föreläsningen handlar om. Det är personer som bott, levt och förstår nyanserna i kulturen.

Vidareutveckla din och organisationens förståelse inom området interkulturell kommunikation.
Vi anpassar oss

Behoven är olika och vi justerar efter ditt behov

Kontakta oss

Röster från kursen "Cross Culture Communication"

YH-utbildning för Internationella säljare Folkuniversitetet Umeå
"En väldigt lärorik kurs med intressant innehåll. Bra pedagogiskt upplägg."
"Är grymt tacksam för denna kurs och anser att jag inte bara lärt mig för ett betyg utan för hela livet! En riktig ögonöppnare!"
"Mycket duktig föreläsare. Duktig pedagog, mycket repetitioner, anekdoter, praktiska exempel. Superkurs."

DC Consulting

Kommunikation är vägen framåt! Vi hjälper företag & organisationer med interkulturell kompetens, utbildning och kulturell förståelse.
DC Consulting, Storgatan 19B, 891 34 Örnsköldsvik, +46 (0)70 263 00 04
starclosebars
sv_SESvenska
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram