Samtalsteknik

En bra dialog

Formulering och vokalisering är en utmaning ibland

Förmågan att föra ett samtal i en viss inriktning eller bara ha en mänsklig dialog är inte alltid självklar. Beroende på situationen börjar känslan vanligtvis vara av en obekväm natur.

Inför dessa samtal är det många frågor som snurrar i huvudet och många gånger är det rädslan av oväntade händelser under mer eller mindre svåra samtal. Det kan vara allt ifrån samtal med barn, anhöriga, medarbetare eller i kundtjänst. 

Samtidigt kan det vara motsatsen, du ska ha ett motiverande samtal vilket kan vara lika obekvämt och innebära samma utmaningar som ett mer känslomässigt samtal.
Sammanfattat

Vad är samtalsteknik?

Förmågan att bryta ner och föra samtalet.

Kurs i samtalsteknik

Vad handlar tekniken i samtalet om? Ska det flyta på, ska det undvika fallgropar, ska det styras i en viss inriktning? 

Våra kurser i samtalsteknik kan både vara generella eller  skräddarsydda efter behov.

Det finns många moment, situationer och tips som sammanfattar tekniken i samtalet. Oavsett om det är inom vården, för medarbetare inom kundtjänst/kundservice eller andra yrken hjälper vi er organisation att bli bättre på samtal, chef eller personal.
Vi anpassar oss

Behoven är olika och vi justerar efter ditt behov

Kontakta oss

Utbildning i samtalsteknik

Vi håller även i utbildningar i samtalsteknik. När det behövs en längre och bredare kunskap blir det en utbildning istället för en kurs. Det är vanligtvis flera tillfällen och kan vara en längre tid. 

En utbildning i samtalsteknik är flera moment, mer detaljer, mer praktiska övningar och exempel.

Är du intresserad av en utbildning, kontakta oss så har vi ett samtal om önskemål med detaljer och ett upplägg.

DC Consulting

Kommunikation är vägen framåt! Vi hjälper företag & organisationer med interkulturell kompetens, utbildning och kulturell förståelse.
DC Consulting, Storgatan 19B, 891 34 Örnsköldsvik, +46 (0)70 263 00 04
closebars
sv_SESvenska
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram