Att kommunicera & agera i olika affärskulturer

Trampa i klaveret kan vara svårt att översätta
Genom att förstå och känna till mer om varför kommunikationskrockar uppstår så kan Ni lättare tolka handlingar och reaktioner i möten med människor från andra kulturer. Det ökar Era möjligheter att få ut just Ert budskap som i sin tur leder till effektivare affärer. 

Vår svenska kulturella bakgrund spelar en mycket liten roll i ett internationellt perspektiv. Sanningen är att saker kan tolkas på en mängd olika sätt och vårt sätt att kommunicera verbalt och med kroppsspråket tolkas olika beroende på kulturell hemmahörighet. 

Exempelvis när Ni gör affärer med företag från andra länder kan det vara bra att ha koll på som vad gäller för språk, relation, handslag, blicken m.m.
Sammanfattat

Affärskultur

Den känslomässiga synen och hanteringen inom affärsvärlden i andra länder.

Några punkter om affärskultur 

  • språket - effektivt eller flödande?
  • relationen - ytlig eller djup?
  • handslaget - skall den vara fast eller mjuk?
  • blicken – direkt eller undvikande?
  • kontakten med det andra könet - jämlikt eller exkluderande?

Har Ni koll på detta eller känner du att du vill lära dig mer om hur just dina affärer med andra kulturer kan förbättras?

Kontakta oss för vidare diskussioner.

affarskulturer

Röster från kursen "Förstå andra affärskulturer"

I samband med utbildning hos MacGregor Sweden AB
"Positiv var balansen mellan kultur/beteende i Asien och hur Asiater ser på oss Svenskar. Engagerad föreläsare!"
"För min del var det enbart positivt, Vad som var positivt var hennes sätt att fascinera oss åhörare dels genom sin kunskap och att hon delade med sig av sina erfarenheter, 3 timmar ”bara försvann"
"Verkligen en mycket bra och intressant föreläsning! Tiden gick fort och man fick sig en och annan tankeställare, inte minst kring hur vi svenskar egentligen beter oss"

DC Consulting

Kommunikation är vägen framåt! Vi hjälper företag & organisationer med interkulturell kompetens, utbildning och kulturell förståelse.
DC Consulting, Storgatan 19B, 891 34 Örnsköldsvik, +46 (0)70 263 00 04
starclosebars
sv_SESvenska
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram